spirit

2008. szeptember. IPM

AKI LÁTJA A JÖVŐT

Elhangzik egy név és egy születési dátum, és beindul a program: Nyilas Misi szeme előtt filmként peregnek az illető életének legapróbb részletei, jellegzetes tulajdonságai, mozdulatai. A tisztánlátó férfi nem tartja magát jósnak, sem jövendőmondónak, Istenben hisz, és racionálisan gondolkozik.

- Minek neveznéd ezt a képességet, ha nem jövőbelátásnak?

- Az emberek tisztánlátó jósnak neveznek, én csak teszem a dolgom; fejtegetem a jeleket.

- Mi az a tisztánlátás?

- Érzékeken túli érzékelés, ami független a tértől és az időtől, intuitíven vagy megérzés formájában kapja az ember. A fantázia es az intuíció rakja össze azt a kepét, amely sorselemzésre vagy jövőbe látásra szolgál. Én úgy gondolom, hogy az Összes információt, amit az agyunk megjegyzett vagy rögzített, elraktározott információk váltják. Minthogy ez a munkám, az elmém automatikusan képes kiváltani azokat a képeket.

- Mégis, hogyan indulhat be ez a folyamat nálad, és másnál nem?

- Az ösztönszerű intuíció mindannyiunk tulajdonsága, csak nem fejlesztjük, nem képezzük. Senkire nem lehet rábeszélni, hogy legyen hite. De, az észben és az értelemben mindannyian hiszünk.

MEGSZABADULNI A NEGATÍV TULAJDONSÁGOKTÓL

- Hogyan lehet ezt fejleszteni?

- Minden lefekvéskor, míg el nem alszunk, mondogassuk magunkban azt a mondatot, hogy „Napról napra erősödik az intuícióm, a megérzésem és a tudatom”. Az intuitív kepék így átkerülnek a tudatos elmébe, tehát az intuitív képeket azután felismerjük, és „tudni” is fogjuk. Felébredéskor újra el kell ismételni, ami aktiválja az új információt. Ezzel a módszerrel negatív tulajdonságoktól is meg lehet szabadulni. Minthogy a tudatalatti raktározza az összes negatív tulajdonságot, ezt kihasználhatja a gyakorló, mégpedig úgy. hogy a fenti mondatot lecseréli. Ehhez használhat egy golyókkal felszerelt zsinórt, amit a két végén összeköt. Így egy úgynevezett olvasót kap. Amikor kimondja a mondatot, egy golyót áthúz a másik oldalra, hasonló módon, mint a rózsafüzérnél. Ha kimondja a mondatot és a zsinórra figyel, a tudat erre az egy gondolatra fixál. Ezt elalvásig kell folytatni. Felébredéskor újra kézbe kell venni a zsinórt, és mondogatni a kis mantránkat. Ezzel a gyakorlattal két- három nap alatt meg tudunk szabadulni egy-egy negatív tulajdonságunktól.  Nem kell hinni benne, csak csinálni. Van. aki könnyebben, van, aki nehezebben, de mindenki célt ér vele.

- Mennyit gyakorolsz?

- Akar egy egész nap is kellhet hozzá, hogy összejöjjön, de én nem azt tartom csodának, hogy tudok tárgyakat mozgatni. Rájöttem, hogy hit es boldogság kell ahhoz, hogy sikerüljön egy gyakorlat. Ha az emberek folyamatosan boldogok lennének, sokkal nagyobb csodákra lennének képesek, így mindig félmegoldások vannak.

- Mit tartasz valódi csodának?

- Azt, amikor egy édesanya egyedül látja el gyermekéi 50 ezer forintból, vagy ha egy kábítószeres inkább a tanulást választja a drog helyett.

- Milyen mágikus gyakorlatok vannak?

- A mágusnak meg kell tanulnia a „gondolatüresség" állapotát. Ezt úgy végezzük, hogy elhatározzuk, hogy nem gondolunk semmire. Bármilyen gondolat be akar törni az elménkbe, nem engedjük. Ezt 5-10 percig kell uralni. Az imaginációt úgy gyakoroljuk, hogy egy megfigyelt tárgyat élesen magunk elé képzelünk, és 5-10 percig megpróbáljuk megtartani a képét.  Ilyen típusú gyakorlatokkal lehel fejleszteni a tisztánlátást.

- Hogyan jöttél rá erre a képességedre?

- Hányatott gyermekkorom volt. így rendszerint Istenhez fohászkodtam. Meg szerettem volna érteni, hogy mi értelme van annak, hogy létezem, amikor az édesanyám meghalt ötéves koromban, az apám pedig alkoholista. Hatéves lehettem, amikor álmomban egy angyal ledobta elém Franz Bardon Az igazi beavatás útja című könyvet. Sokat meditáltam, de ez volt az egyetlen könyv, amely olyan gyakorlatokat tartalmaz, melyek valóban használtak.  Gyermekkoromban évekig bűvészkedtem, de vallási meggyőződésből be kellett fejeznem, mert a Biblia tiltja a csalást.

- Tarotból is jósolsz?

- Használok Tarot-kártyát, de az nem jóslásra van kitalálva. A Tarot a négy elem tanítását tükrözi. A kard mint tűz, a kehely mint víz, a botok a levegő, és az érme a föld. A négy elem a négy embertípust is jelenti. Innen kell mindenkinek megtalálnia az elemek negatív tulajdonságát, hogy felismerje önmagát, illetve azt, hogy melyik csoportba tartozik. Ember, ismerd meg Önmagad! Az emberek nem tudnak megszabadulni a negatív tulajdonságaiktól, a depressziótól, a haragtól, és sorolhatnám, pedig mindenki tudja, mikor negatív.

SZÜLETÉSÜKTŐL FOGVA HALHATATLAN ELEMEK

- Hogyan tudhatjuk meg. hogy melyik típusba tartozunk?

- Négy vérmérséklet van. melyek az elemekhez kapcsolódnak (kolerikus - tűz, szangvinikus - levegő. flegmatikus - föld, melankolikus - víz). Ezek határozzák meg az ember jellemének tulajdonságait. Ha a negatív tulajdonságokat elemekre bontjuk, akkor minden dühből fakadó dolgot a tűz számlájára írhatunk, minden érzelemmel kapcsolatos dolgot a víz számlájára, minden tanulási problémái pedig a levegő számlájára. A levegő elemről azt kell meg tudni, hogy összekötőként működik az elemek közölt. A föld hozza létre a három elem egységét, az Öntudatot, így a föld az öntudattal és a személyiséggel függ össze. A tűz a fej, a víz a vese, a levegő a tüdő, amiből kialakul az öntudat, az ember, így formálta az Isten az embert, de ezek az elemek ugyanígy megtalálhatóak a szellemben is. Az elemek születésüktől fogva halhatatlanok, ezért isteni tulajdonsággal bírnak. Jod-He-Vau-He. vagyis az Isten, tűz, levegő, víz és föld. Az ember azt szeretné hinni, hogy ennél Isten több, és ez a hit.

- Ha megtaláljuk, melyik csoportba tartozunk, mi a teendő?

- Meg kell tanulni uralni a negatív tulajdonságainkat, és uralni azokat, amikor előjönnek, majd meg kell keresni a pozitív ellentétet, és arra koncentrálni.  Ezáltal mondhatjuk, hogy a mágia tudománya racionális. Az én tudományom azt tanítja, hogy a lélek maga az élő ember, és nem azt jelenti, hogy van egy különálló lelke. Az én mágikus tudományom nem hisz a lélekvándorlásban, úgy gondolja, hogy az életet ki kell érdemelni.

VÉLETLENEK ÉS TÖRVÉNYSZERŰSÉGEK

- Vannak véletlenek?

- Nem zárhatjuk ki, hogy nincsenek. Az úgynevezett véletlenszerű találkozások magasabb formában törvényszerűségeket mutatnak.  Alacsonyabb formában véletlennek vagy szerencsének tulajdonítjuk.

- Hány ember kérdezte már meg tőled a jövőjét?

- Eddig körülbelül 40 ezren.

- Ez rengeteg! Miből merítesz erőt?

- Én azokból töltődőm, akik belőlem töltődnek. Ezenkívül nagyon fontos az egészséges életmód. Napi több órát edzek. amitől olyan extázisba tudok kerülni, mint egy gyerek.

- Jó az, ha tudjuk a jövőnket?

- Jó annak, aki általam hitei kap, és rossz annak, aki tisztában van vele, hogy rossz irányba tart, de nem akar ellene tenni. Az emberek akaratgyengeség miatt nem jutnak előre. Az sem jó. ha valaki rám támaszkodik: a szabad akaratban kell hinni és nem bennem. Istenhez kell fordulni, mert csak úgy találhatunk boldogságot. Magas erkölcsi szinten és alázattal kell élni. Ne egy orákulumban higgyenek, hanem önmagukban. Imádkozni kell, de először sosem magunknak kell kérni, hanem másoknak.

- Az önsegítésről, pozitív gondolkodásról szóló könyvek hasznosak lehelnek a mindennapi életben?

- Minden hasznos, amiben hiszünk, mert az igazság annyi, amennyit megértettél belőle.

A FEJLŐDÉS NÉGY PILLÉRE

- Szerinted mi lehel az élet érlelnie?

- Az élet maga.

- Nem a szeretet?

- Sokan keresik ebben a világban az élet értelmét. Spirituális útjaikat próbálják követni és többet kihozni magukból, mint amik. Ez jő! A férfiak többségének talán nagyobb hite van az ezoterikus mágikus tudományokban, mini a nőknek. Lásd a megvilágosodott emberek mind férfiak: Jézus, Buddha, Mohamed. A nők többsége is keresi a megvilágosodást fejlődésében, de számukra sokkal nehezebb, mert az én tudományom azt tanítja, hogy a nőnek „csak" nőnek kell maradnia, az összes pozitív női tulajdonsággal. Ha a nő megtalálja az igazi szerelmet, a férfi az, aki majd felemeli magához, és így eggyé válva spirituális útról beszélünk. A nőnek hinnie kell, hogy megtalálja az igazi szerelmet, és akkor meg is kapja.

- Létezik spirituális fejlődés?

- Létezik abban az esetben, ha az ember a véletlenszerűségek eseményeit összhangba hozza, és szinkronicitásokat fedez fel bennük, vagy csak egyszerűen rácsodálkozik a világra, mint egy gyermek, akkor a bennünk lezajló folyamatokat megtartjuk magunknak. A fejlődés a következő négy dologtól függ: tudás, merés, akarás, hallgatás.

Csépes Márta

nyilas_misi_ipm_2