spirit

2007. MEGLEPETÉS

Kiskora óta látja a jövőt

A jövőn igenis lehet változtatni

Vajon ki ne akarná tudni a jövőjét vagy szerelme gondolatait. Nyilas Misi mindenki életét látja, de érdekes módon, egyáltalán nem érdekli, hogy mi vár rá.

Misivel először hat évvel ezelőtt találkoztam. Már akkor megdöbbentett, mire képes: látta a betegségeimet, elmondta, milyen pozícióban alszom, miről álmodom, s hogy mitől félek. Amit a jövőmmel kapcsolatban mondott, az is bebizonyosodott.

A negatív jóslat visszájára fordítható

Hat év múlva budai irodája bejáratánál találkozunk. „Kicsit megöregedtünk” – fogad, majd az asztal mögé ül, nekem egy kényelmes bőrfotelben lesz a helyem.  Nevem és életkorom elég is neki ahhoz, hogy filmként pörögjenek előtte életem legapróbb titkai, agyam legeldugottabb zugának gondolatai. Előbb betegségeimet veszi sorra, majd következik a fogadóóra legdöbbenetesebb része, mikor Misi a gondolataimat nézi meg.
„Állandóan agyalsz, egy pillanatra sem tudsz lazítani. Nem szabad ennyit gondolkodni, így soha nem leszel kiegyensúlyozott” – hangzik a jó tanács, majd végigmegyünk életem minden területén: magánéleten, munkán, családon. A rossz hírek előtt elnézést kér, majd hozzáteszi: a negatív jóslatot a visszájára lehet fordítani.  Kisebb-nagyobb problémák, nehézségek után boldog leszek, s három éven belül férjhez megyek, két szép gyereket is látott mellettem. Mindezek után bölcsen hozzáteszi: most ne légy szomorú, hanem ha kimész innen, felejtsd el, amit mondtam, felejtsd el, hogy itt jártál, éld az életed.

Kisgyerek kora óta látó

Ötéves, amikor édesanyja meghalt, ezután rokonaival élt Kiskunhalason.  Kisgyermekkorában fedezte fel rendkívüli képességét, vagyis azt, hogy képes érzékszervein túl is érzékelni. „Nagyon sokáig tiltakoztam ellene, mert nagyon rossz dolgokat láttam előre. Láttam például, hogy egyik legjobb barátom részegen elköt egy autót, majd súlyos balesetet szenved vele. Könyörögtem neki, hogy vigyázzon magára, ne igyon, ne csináljon semmi őrültséget, sajnos mégis megtörtént a tragédia. Ugyanígy előre láttam egyik unokatestvérem borzalmas balesetét, amelyben maradandó sérüléseket szerez majd. Bekövetkezett.”

Meg tanult együtt élni mások gondolataival

Misi rájött, soha nem fogja tudni elfojtani magában a tisztánlátás képességét. „Ehhez még nagyon sokat kell tanulnom. S az a rossz, hogy minél többet tanulok, annál inkább úgy érzem, semmit nem tudok. Aztán ezt saját magamnak cáfolom meg, amikor észreveszem, hogy hétévente újabb tulajdonságaim lesznek. Mostanra például megtanultam tárgyakat mozgatni a gondolataimmal, ez olyan, mint a kanálhajlítás. De szükségem is van a folyamatos fejlődésre, mert rengetegen jönnek hozzám, mindenki tudni akarja, mi vár rá.”

Elmondása szerint úgy 30-40 ezer ember fordulhatott meg nála a világ minden tájáról. Azt mondja, kétféle ember megy el hozzá: az egyik típusba azok tartoznak, akik kerek gondolatotokkal keresik fel, és segítséget várnak életük valamelyik nehéz szakaszában; valamint azok, akiket a kíváncsiság hajt.  Tarozzon bármely csoportba is a vendég, Misi valamennyi problémájukat, vágyukat látja. S hogyan lehet ennyi ember gondját elviselni? „Rendszeresen vannak rémálmaim. Nagyon sokszor előfordul, hogy éjszaka bevillannak azok a képek, amiket napközben láttam a vendégeimmel kapcsolatban. De megtanultam ezekkel együtt élni.” Misit saját jövője nem érdekli. Bár megnézhetné, mi vár rá, ő nem akarja tudni. „Nem mondom, hogy boldog vagyok, de boldogtalannak sem tartom magam. A boldogság átmeneti állapot, az élet inkább arról szól, hogy keressük ezeket a múló pillanatokat. Ezért nem kutatom a szerelmet, a társamat, majd jön, ha jönnie kell. Mindenki azt csinálja, amire született, nekem úgy látszik, ez a dolgom. Azt viszont elhatároztam, hogy csak 55 éves koromig foglalkozom jóslással.”
Misi most 38 éves.

Kőváry Anett

Nem hisz a jósokban

Misi háromféle technikát alkalmaz jósláskor, bár ezt a szót nem szereti. „Nem hiszek a jósokban, bár nagyon sokan járnak hozzám.” ezüstpálcikákkal, tarot- kártyával és tükörrel koncentrál a jövőképekre, amik egy magasabb dimenzióból, egy másik asztrálsíkból villannak be neki. Ha mindhárom módszernél ugyanazokat a képeket látja, akkor teljes mértékig elfogadja a jósjeleket.  Ugyanakkor hangsúlyozza: a jövőjén bárki képes változtatni, hiszen szabad akaratunk van. Ezért minden vendégének azt ajánlja, törekedjen arra, hogy a  negatív jóslat ne teljesedjen be, valamint arra, hogy  a pozitívat a megfelelő irányba  helyezze. 

 
Megjósolta Karcsika jövőjét is

Mehmet Karcsika kálváriájának kellős közepén egy napilap felkereste Misit azzal,  hogy mondja el: hogyan alakul majd a kisfiú sorsa. Misi 2005-ben elmondta, hogy  a gyermek visszakerül majd az anyjához, s a történet idén pontosan úgy alakult,  ahogy azt két évvel ezelőtt látta. Hasonlóan különleges eset volt az is, hogy  sportolás közben bevillant Misinek egy kiégett autó képe két holttesttel, s a  számára teljesen ismeretlen Prikkel nevet hadarta társának. „Prikkelék  meghalnak, Prikkelék meghalnak – ezt mondtam a barátomnak, akinek fogalma  sem volt, miről beszélek. Néhány nappal később szólt, hogy látta a tévében:  holtan találták a Prikkel házaspárt kiégett autójukban” – meséli a megdöbbentő  esetet Misi.