A_vegso

Elfogult vagyok Misivel, mert bár beszélgetéseink alatt sokszor láttam kiborultnak, zaklatottnak és feldobottnak is, de velem mindig nagyvonalú és türelmes volt. És soha nem kaptam hamisságon, ami a Mammutok között nagyon nagy szó…

A végső szó Misiről


Milyen srác vagy?

A spiritualisták között is van mindenféle ember. Egyesek csalják a feleségüket, mások isznak, hazudnak. A mai világban mindent szabad. Nekem is megvannak a magam gyarlóságai, bűnei, de én nem lehetek rossz. Ha rosszat teszek bárkivel, akkor nem maradok erkölcsös. Tudod, Isten nem az anyagban akar megnyilvánulni, hanem az erkölcsben. Ott lehet Vele találkozni. Az emberek szavakban mindenkit szeretnek, mégis egész életükben szapulják egymást, rosszat terjesztenek a másik háta mögött. A azt mondja B-nek – „Szeretlek” – de aztán már rá is támad valamiért. Én nem tudok rosszat tenni, vagy rosszat mondani bárkiről, mert senkivel nem állok olyan szoros viszonyban. Nincsenek barátaim, ezért nem tehetek rosszat velük. Magányos vagyok, remete. Csak a munkámnak élek.


Nekem a jóslás, a mágikus gondolkodás az istenhitemből fakad, és mára a mágia a vallásom.  A vallás pedig az életem.

Te amolyan szent embernek tarod magad? Átlagosan szennyes, hétköznapian zűrzavaros életed nincs is, mint itt mindenkinek a Mammutban?

Nincs. Engem nem foglalkoztat a kajálás, vagy ha igen, nagyon megnézem, mit veszek magamhoz. Nem érdekel a pénz. Nem csajozok, nem utazok, nem gyűjtök semmit. Élek, s hogy élénken, tisztán látom az élet minden pillanatát, nekem elég luxus.

Ahhoz képest, szinte ugrasz, ha valaki különleges feladatot állít eléd.

Ez Igaz. A New York Gym edzőtermei fogyóversenyt rendeztek világszerte, amit aztán én nyertem meg. Három hónap alatt leadtam a testsúlyom felét. Kilencvenről negyvenöt kilóra fogytam. Hát igen, azok fanatikus hónapok voltak, nem is emlékszem folyamatosan a történésekre. Szinte önkívületben telt az az idő.

Vannak ilyen dolgaim. Amikor tanulok, a végére akarok járni valaminek. Engem nem érdekel, ha teljesen egyedül kell végigmennem az úton, nem tudok megállni. Ahogy én élek, azt kevesen tudják követni, vagy csak elviselni.  Így aztán nincsenek barátaim, és a családom is mintha a Holdon élne. Egyedül vagyok ünnepekkor is, ha már kérded, de nem ünneptelenül, hiszen nekem háromszázhatvanöt ünnepnap van az életemben évente. Ezek a plázás ünnepek meg nemigen kámpicsorítanak el, hogy én nem rohangálok tíz szatyor cuccal, két-három alkalommal egy évben.

Foglalkoztat a jövő? Vannak megfejtendő álmaid, megsejtéseid a saját életedről?

Nem, nem! Egyáltalán nem érdekel a sorsom. Szoktam nagy baromságokat álmodni, de nem foglalkozom velük. A magam sorsát kifürkészni ugyanolyan munka lenne, mintha mondjuk, a neked jósolnék, az nem játék, ahhoz iszonyúan el kell mélyülni, ki kell esni a világból. Úgyhogy nem lehet csettintgetve, rögtönözve jósolgatni fél perc alatt még magamnak sem. A sorsom különben is meglehetősen belátható. A jósok korán halnak, a negyvenet alig éli túl valamelyikük. Ehhez jön aztán az is, hogy az én családomban a férfiak mind-mind fiatalon haltak meg. Élni kell, amíg lehet, ez az egy parancs van.

Nincs reinkarnáció

Ez a te első és utolsó, az egyetlen életed? Hiszel a reinkarnációban?

Nem hiszek a reinkarnációban. Isten nem foglalkozik azzal, hogy többször is visszahozza a hülyéket. Abban hiszek, hogy az élet értelme maga az élet. Aztán, hogy az életben mi a jó, és mi a rossz, azt meg lehet tanulni. Hiszek Isten létezésében, és ha Ő jónak látja, bárkit megmenthet ebben vagy bármilyen világban. De, ahogy nem létezik két egyforma ujjlenyomat, ugyanúgy, ugyanolyan emberként újjászületni sem lehet.


Misi, köszönöm, hogy volt hozzám türelmed.


(Vargabi)


A végső szó Misiről

Nincs reinkarnáció

back