varazslo
Minden ember titokzatos, ám a varázsló mind közül a legelvontabb. Önmaga számára is kiismerhetetlen. Például nem tudja, hogy írt-e egy könyvet, vagy sem.

Erkölcsök és okosságok

Bevallom, én hiszek neked. De, nem azért, amit mondasz, hanem ahogy mondod. Vidám srác vagy. Ha hazudnál, szoronganál egy kicsit, azt észrevenném.

Tudod, én nagyon hiszek magamban, mert az egész életemet annak szántam, amit művelek. Én betartom a Jó törvényeit, azért, mert úgy gondolom, Isten kiválasztott erre, és nem lehet más az igazi orákulum, csak én. És amíg így élek, képes vagyok gondolattal elmozdítani a tárgyakat, belelátni másokba, és megmondani mivel foglalkoznak, vagy akár az összes betegségüket. De, a telepatikusak csak azt mondják – „Látom, te ilyen meg olyan vagy, jobban teszed, ha ezt meg azt csinálod”. – Hihetetlen általánosságokban beszélnek! Ezt mindenki utánuk tudja csinálni.

A világiak mindent csinálhatnak. Össze-vissza ehetnek, szexelhetnek mindenkivel, dumálnak bele avilágba, és közben azt mondják, hisznek Istenben, ám semmilyen erkölcsi normát nem tartanak be. Én mindent világi és nem-világi alapon osztályozok. Embereket, tárgyakat, történéseket. Például, számomra hamburger, a sült krumpli, a gyári kaja az világi, nem vagyok hajlandó megenni, a bioélelmiszer az nem-világi, az szent, és csak ezt vagyok hajlandó magamhoz venni.

Elég sok szent cigarettát szívsz…

Így van, mondhatjuk, hogy sok szent cigarettát…, igen, elég sokat dohányzom…

Nyugi, minden mágus szereti a füstöt valamilyen formában.

...ezzel szemben én kivonultam a világból. Nem élek senkivel, nincsenek barátaim, csak a munkám révén találkozom emberekkel. Ők meg elhúzódnak tőlem, mert félnek, hogy beléjük látok, vagy, mert makacsul ragaszkodom az elveimhez. Esetleg csodabogárnak tartanak. Gyakran idegesítem őket. Ezt én elfogadtam. Nincs ezzel bajom. Már annak is örülök, ha egy nap senki nem akar megverni.

Titokzatos pasi vagy, aki minél több titkot fejt meg, annál titokzosabb lesz maga?

Miből gondolod?

Az éjszaka közepén kaptam tőled egy SMS-t. Ez volt benne – „Egy dolog látni a jövőt, és más dolog tudni az igazságot.”

Mi nem tiszta ezzel?

Épp ez az. Látszólag egyszerű üzenet. Érthető. De, mit akarsz vele mondani az éjszaka közepén?

Itt nincs megfejtenivaló. Tisztán látsz egy dolgot, itt péládul az SMS-t, és nem értesz belőle semmit. Nekem sem jön mindig össze, hogy értsem, amit látok.

Meredek beigazolódások


A látvány erősebb a gondolatnál, és azt szinte lehetetlen nem kimondani. A múltkor itt volt nálam egy férfi, és még le sem vette a kabátját, már mondtam is neki, hogy tőlem majd egy hegyoldalban épült bevásárlóközpontba megy, ahol megismerkedik egy Kozák Olívia nevű nővel. Együtt ülnek be a pasi kocsijába, de az lerobban a meredek úton hazafelé. Amikor ezt mondtam, szinte be akartam fogni a számat, mert bármennyire elvarázsolt állapotban vagyok is, egy ezreléknyi agyam azért marad, és azt éreztem, legalább a nő nevét nem kellene kimondanom, mert mi az esélye annak, hogy tényleg van ilyen nő, ott és olyan állapotban, ahogy ezt látom, és találkozik evvel a fickóval. Mindegy, már kiömlöttek belőlem ezek a dolgok, késő volt. A pasi meg tátotta száját. Amikor elment, szidtam magam. Másfél óra múlva csöngött a mobilom – „Olívia itt van mellettem. Toljuk a kocsit, mert kifogyott a benzinem.” – Ezek a dolgok megerősítenek a hitemben. Minden nap megesik valami hasonló.

rud
UFO ajándéka? Isten puskája? De hiszen ez egy kutya közönséges varázspálca!

Varázspálca - magnéziumból


Másik este egy valami magnézium rúdról írtál, hogy te tudod, mi a helyzet vele. Milyen rúdról beszélsz?


Van egy híres magnézium rúd, amely 99,5%-os tisztaságú, ilyet ember a Földön soha nem tudott előállítani. Azt hiszem, Törökországban találta valaki, vagy inkább, ahogy ő mondja, „kapta egy földönkívüli látogatótól”. Sajnos, az illető három darabra vágta a rudat, ami eredetileg harmincnyolc centi hosszú és majdnem két centi vastag volt. Mindegy, a dolog létezik, laboratóriumokban vizsgálták, de senki nem tudja, ki, hogyan és milyen célra csinálta. Olvasni olyat is róla az interneten, hogy ez – az összerakva puskacső alakú rúd – üzenet, hogy Isten a Földön tartja a szemét. Na, most nekem ezzel idáig semmi bajom nincs, nem is érdekel, hogyan keletkezett, hogyan került elő, de az biztos, hogy ez egy varázspálca. Úgy értem, egy mágus munkaeszköze, olyan, mint szakácsnak a fakanál. Szakmai szempontból ez egy mezei varázspálca. A magnézium az a mágus számára fluidum, benne van minden tudása. Egy valamirevaló varázspálcának legalább a két vége magnéziumból van, hogy a mágus érezze a fém hatását. A magnézium – egy kis ezüsttel és arannyal - nagyon jó a víz elem megidézésére, és rendszeresen gyógyítanak vele. A pálca készítőjének erejét, akaratát szimbolizálja. Több éven keresztül telíti szuggesztiójával, és akkor kész, amikor mágusa már csodát képes tenni vele, ura az elemeknek. Egymilliárd emberből egy, ha képes erre. Ezért nagy kegyben állnak azok, akiket megérint vele. Én boldog lennék, ha ebből a rúdból bármekkora kis darab az enyém lehetne, vagy legalább a közelében lehetnék. Mert azt tudom, hogy képes lennék olvasni a bele töltött üzenetből.

Varázspálca – papírból

Ami a kezedben van, a világ egyik legtitokzatosabb és legszebb könyve. Angol nevű szerzői vannak, mégis azt állítja mindenki, a „Nagy Varázspálcát” te írtad.

Nem akarok erről beszélni. Fogadalmat tettem, hogy sosem árulom el, mi közöm a könyvhöz. Maradjon titok.

Tőlem maradhat. Csak amikor mész kedvenc kávézód felé, gyerekek szaladnak melletted, és azt kiabálják, hogy te vagy a Varázspálca írója.

Kiabálják. Nézd, az a helyzet, hogy nem tudom mi az igazság. Volt pár olyan hónap az életemben, hogy szinte folyamatosan önkívületben éltem. Akkor, amikor pár hónap alatt leadtam a súlyom felét, szinte semmit sem ettem, csak edzésekre jártam. Ha te is csak kétszáz kalóriát veszel be naponta, de leadsz ötezret, egy hónap múlva érdekes állapotba fogsz kerülni, meglátod. Arra emlékszem, hogy az edzések után többen faggattak olyan témákról, amiket ez a könyv is tárgyal. És, ami a legkülönösebb, a szövegben szerepel „kiskun” szó, ami elképesztő egy amerikai könyvtől, hiszen én származom a Kiskunságról, nem ők. Olyan, hogy én valami hasonlót is egy íróasztalnál alkottam volna, nem létezik. Mégis, minden szava ismerős, és én is folyamatosan használom őket. Akárhogy is, én ezt a könyvet boltban vettem, és a gyerekeken kívül soha senki nem jött azzal, hogy én írtam volna. Csak azzal, hogy dedikáljam neki…

Tanítás

Te minderre megtanítasz másokat is?

Régebben tanítottam, de aztán abbahagytam. A tanítás sokszor hiábavaló és nagyon fárasztó dolog. A többség ugyanúgy van a meditációval, mint bármilyen tanulással. Eljön, mert érdekli, meghallgatja, de otthon soha nem gyakorolja. Aztán elhagyja, és kész. Nagyon kevesen vannak, akik nekiállnak és csinálják. Azért, ha kérdeznek a technikákról, mindig elmondom, hogy kétféle gyakorlat van, a gondolatmeghajtás és a gondolatüresség. A gondolatmeghajtást úgy kell csinálni, hogy rágondolsz valamire, és abban a pillanatban megállítod. Erősen tartod a fejedben azt a gondolatot, addig, ameddig csak bírod. Először csak pár pillanatig marad meg, de néhány év gyakorlással hosszú percekig megtartható. Aztán, ha már itt tartasz, elhatározhatod, hogy semmire nem akarsz gondolni. Bármi is akarjon betörni a fejedbe, azt kint tartod. Ezt az ürességet megint megpróbálhatod egy-két percig megtartani. Ez is évek alatt sikerül csak, de ha már mindkét gyakorlat megy, akkor megszerezted az intuíciót, a megérzést és a tisztánlátó-képességet.

Meditáció

Amikor még oktattad a meditációt, ezt írtad róla:

„Ha eljössz hozzám, belátást nyerhetsz egy másfajta meditációba is, amelynek segítségével megszüntetheted lelki szenvedéseidet, és uralhatod azokat. Legfontosabb, hogy nálam el tudod sajátítani az önmegismerést, az önbefolyásolást, az autoszuggesztiót, amit, ha megfelelő módon használsz, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetsz. Életünkben a minőségi- mennyiségi változás folytonos kihívást jelent. Meditációs technikákkal és kellő akarattal ez teljesíthető. Kellő odafigyeléssel, ahogy táplálkozásunkkal bevisszük az energiát, úgy a meditációkor a légzésünkkel bevitt eszmét életre tudjuk kelteni. Tudom, ez különösen hangzik, de nem is olyan bonyolult, ha elfogadjuk azt a tényt, hogy nem csak a hang terjed a levegőben, hanem a gondolatok is.”

Már bocsáss meg, de ettől a dumától tényleg boldogabbak lettek?

Nem igazán.

Mi ez a meditáció? Egyfajta jóga, agykontroll vagy a te saját gyakorlatod?


Ez egy alap meditáció. Minden spirituális dolog egy tőről fakad, és ez a gondolatüresség. Ismerik Tibetben, sűrűn használják a Zenben, de Szent Mártonnál is olvashatod, hogy a gondolkodni tanítás gondolatürességen alapul. Nos, a mai ember inkább ezer dologba belecsipeget, minthogy valamit igazán jól elsajátítson. Ezért van, hogy a bár sokmeditációs csoportot indítottam, igazi tanítványom csak egy akadt.

Ma már millió könyv, újság, tévéműsor és internetes honlap szól az ezotériáról. Az emberek meg össze-vissza olvasnak a témában mindent, zsenit és hülyét egyaránt, hogy felállítsák a maguk elképzelését erről a világról. Olyan azonban már nincs, aki az életét tenné arra, hogy megfejtse a titkot. Inkább elolvas egy-két könyvet, megnéz valamilyen filmet, és már mindent tud. Ezért nem is szabad az ilyennel spirituális vitába keveredni. Alapfogalmakat sem ismeri, de te nem sértheted meg azzal, hogy ezt a fejéhez vágod. Hasonló képzettség nélkül viszont nem vagytok egyenlő felek.

Éveken át tartottam népes csoportoknak két napos tanfolyamokat. Mindenki el volt ájulva, hogy de jól csinálom. Én azonban nem pénzt akartam keresni ezekkel első sorban, hanem kinyitni ennek a világnak az ajtaját, megmutatni, hogyan működnek a spirituális rendszerek. Hanem, ez egy olyan dolog, minél szélesebbre tárod az ajtókat, az emberek annál jobban megijednek tőle. Ez nem az a világ, amiben eddig éltek.

A csoportos tanításnak nincs értelme. Tudom a magam példájából is. Én Franz Brandon egyik könyvét legalább nyolcszor olvastam el, mire kezdtem megérteni az első alapfogalmakat, és többé-kevésbe helyesen használtam őket. De, milyen messze volt még az, hogy átlássam a rendszer működését! Sok idő az, mire az ember megérti, mi az „akaratminőség” vagy az „akaratmennyiség”, az „analógia”. Vágy és alázat kell hozzá.

Ezotéria vagy mágia? - nem mindegy!

Mindig azt hittem, az ezotéria és a mágia ugyanaz a dolog...

Nehéz belátni, hogy az igazi mágikus rendszer nincs semmilyen kapcsolatban az ezoterikussal, vagy ha mégis, akkor úgy, hogy ellentmond neki. Például, a mágia azt mondja – a számmisztika nem jó, mert a számok egymásból fakadó rendszeréből nem lehet következtetni semmire, és nem is szabad. Az asztrológiában megvetik a jóslást, mert szerintük az a kíváncsiskodáson alapszik, nem a tudomból jön. Én meg azt mondom, a gyakorlat és a szenvedés teszi azt, hogy beláthatsz a jövőbe.
Az ezotéria és a mágia között az a nagy különbség, hogy az előbbiben mindent szabad, míg a mágus önfeláldozó típus, magányosan él és így is hal meg. A vallások ehhez képest nagyon megengedők. – „Úgyis reinkarnálódunk!” – mondja az egyik, – „Elmegyek, meggyónom, aztán feloldanak!” – mondja a másik hívője. Senki nem szakad meg az igazságáért. Ezért nem hiszek bennük. Istent is mindig valami lelki dolognak gondolják. A dolgok összefüggésében összekeverik az okot és okozatot. Én is azt mondom, akinek világa és rendszere van, annak oka és összefüggése van. És ha csak ezt fejtegetjük, akkor soha nem látjuk meg benne Istent. Persze, minden mindennel összefügg, mert a világban nem mehet másképp. De, az ezotéria mindig azzal jön, hogy Isten lelki tulajdonság. Én meg azt mondom, hogy Isten létező lény. „Persze, persze” – mondják, de látszik rajtuk, hogy már nem érzik magukon Isten tekintetét, nem félik, hogy bármikor értük mehet akár a lakásukba is.

Szóval, akkor mi az ezotéria és mi a mágia?

Az ezoterikus gondolatok a valláson belül keletkezet, papok fejlesztették ki, az egzoterikus gondolkodás ennek rokona, csak világiak gyakorolták, titokban, mert ezekkel azért elég messze lehetett kerülni a hivatalos vallástól. A világiak rápakoltak egy lapáttal az ezotériára, a maguk gyakorlatias, mondjuk ördögűző szükségleteinek megfelelően. És, ezen a ponton igen sok elem visszalopódzott a vallás előtti mágiából. Az ima, a képek, a szobrok és a tűz tisztelete. Mondjuk inkább úgy, ezeket a vallás már addigra magába építette, de az egzotériában ismét ősi formájukra csupaszodtak vissza.
A mágia viszont az ezotériával szemben a tudatosan kifejlesztettek érzékszervek működése. Érted?

Hazudnék, ha azt mondanám…

Akkor elmondom, mi a különbség. Ha valakinek fáj a lába, és elmegy egy természetgyógyászhoz, az tesz vele valamit, és azt mondja, gyere vissza tizenöt nap múlva. A mágus viszont azonnal meggyógyítja. Rögtön felállsz a székről és járni kezdesz, vagy rögtön látsz.

Erkölcsök és okosságok

Meredek beigazolódások

Varázspálca - magnéziumból

Varázspálca - papírból

Tanítás

Meditáció

Ezotéria vagy mágia? - nem mindegy!

back