A legcsillogóbb ezüstszög és a legkopottabb Tarot kártyalap sem mond semmit a jós intuíciója nélkül. Nem az ő zsenialitásáról van itt szó, hanem arról, hogy mit kezdünk a kapott jövőképpel. Van-e merszünk hinni, ha már nem tudhatunk semmit?

 

Jővőlátó szerszámok

Mi a jelentősége annak, hogy Tarot-kártyából, ezüst szögekből vagy tükörből jósolsz?

Kiskoromban láttam néhány afrikai jóst a tévében, akik csontokból igyekeztek kiolvasni a jövőt. Ez nagyon tetszett nekem! Aztán valahogyan ráéreztem, nem az a lényeg, hogy a csont hová esik, és hogyan gurul el, hanem, hogy milyen hitet vált ki az emberből. Mert egyfajta hit kell, hogy te megláthatod a jövőt. Azonnal kipróbáltam én is – persze gyufával – és tudtam belőlük jósolni! Aztán ugyanez ismétlődött pálcikákkal, üveggömbbel, rizsszemekkel. A lényeg, hogy az ember úgy tudjon rájuk összpontosítani, hogy megjelenjen egy jel, egy üzenet az agyában. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy kártyából vagy zaccból jósol-e. A lényeg, hogy hite legyen abban, amit lát.


Kinek legyen hite? A jósnak, a vendégnek vagy mindkettőnek?

Mindkettőnek. Mondok egy példát arra, mennyire a pillanat műve mindez. Kérdezem a vendéget – „Mi az anyukád neve?” – de, ahogy kimondja az első betűt, már tudom, hogy meghalt az édesanyja. Sokszor már a keresztneve előtt belevágok – „Neked már nem él az anyukád”. Az ilyen pillanat azt jelzi, hogy a jós bekerült a vendég gondolatába, és el tudja mondani, miért jött hozzá. Alkotni, a jövőjét felépíteni csak abból lehet, amin ő agyal, amin gondolkodik, ami foglalkoztatja. Ez nem titok, sokszor meg is beszéljük, hogy igen, ez telepátia volt. A jövőbe valahogy ugyanúgy lát bele a jós, mint valaki másnak az agyába.

Legtöbbször az a helyzet, ahogy a vendég leül nálam, megmondja a nevét, én már sorolom is a tulajdonságait. Az, hogy ott van a tükör, nem olyan fontos, de néha bevillan benne valami. A szögek és a kártya arra jók, hogy ellenőrizzem az első meglátásaimat. Ha mindhárom megerősít, akkor elmondom, mit látok a vendégben.

A három jóslásmód közül van-e kedvenced, amelyik a legjobban segít a jövőlátásban?

lefureszelt
Egy jós tükrében nem lehet borotválkozni, sőt, kezdetben a "tükör” szó is érthetetlen a sötét és matt korongra vonatkoztatva. Aztán, egy centit elmozdulva felcsillan egy másik világ.

Dehogy! A legjobb segítség az, ha sikerül teljesen kikapcsolnom az agyamat. Ezt az állapotot igyekszem elnyújtani. És, ha meg jelenik egy kép, azt hosszan ki kell tartani. A jósszerszámok – mondjuk így – csak ellenőrző eszközök.

Csont nincs, ezüstszöggel kell beérned

Mire jók ezek az ezüstszögek?

Inkább gyufák, vagy pálcikák… A pálcikával történő jósláskor kilenc ezüst pálcikát használok, melyek alakja hasonlít a gyufaszálhoz. A kilence szám misztikus, a mágiában az emberre utal. Az ezüst a Hold és a víz energiáját jelenti, erősíti az intuíciót és a megérzést. A gyufa alakja pedig a tűz elemére utal.

Az életmű tükre

Ez nem tükör!

Ne várj olyan tükröt, mint a fürdőszobában. A jóstükör egészen más. Én a magamét tizennyolc éve készítgetem, csiszolom. Arra való, hogy engem ihlessen, nem arra, hogy te borotválkozz benne. A tükörjóslás olyan misztikus, hogy csak ritkán, a legjobb vendégeimnek beszélek róla.

És én nem az vagyok.

Hát, nem. Nem is akarod, hogy jósoljak neked, és nem is hiszel az egészben.

A legvarázslatosabb zsuga

Kijön valami a kártyán – a lapokat minden jós ugyanúgy értelmezi?

Nem! A kívülállónak azt kell megértenie, hogy a mágiában a Tarot értelmezése egészen más, mint az ezotériában. Például, a mágiában a Kard Tüzet jelent, a Botok az Levegő, a Föld az Érme, és ezek mind energiát tartalmaznak. És a Tűz az Mennyiség, a Levegő az Ész és Intellektus, mert a levegő viszi a hangot. A számokat pedig a Kabbalisztika alpján értelmezzük. A 3-as az Család, a 7-es az Nő, és így tovább. A jós az, aki össze tudja olvasni mindezek jelentését. Azt, aki csak felolvassa, amit a kártyára nyomtattak, azért ne nevezzük már jósnak! Az egész jelentésének megfejtéséhez több kell. Mégis, ahány jós, annyi jövőkép, akár ugyanazokból a lapokból. Azt, hogy melyik az igazi, az idő dönti el. Hogy kinek miképpen válnak be a jóslatai – ez az egy, ami számít.Jővőlátó szerszámok

Csont nincs, ezüstszöggel kell beérned

Az életmű tükre

A legvarázslatosabb zsuga

 

back

2010 © Nyilas Misi a honlap valamennyi jogát fenntartja,
engedélye nélkül az oldal anyagából semmi sem másolható és idézhető
Vargabi_01 (interjúk, fényképek, rajzok, kilövés, honlap)