Mire idáig juttok Misivel, hogy az asztalánál szemtől-szembe beszélgettek, jobban teszed, ha nem ájuldozol azon, mennyire kiismert, hanem a forgószékedbe kapaszkodsz, mert egy hiányző görgője miatt könnyen orra eshetsz

 

Kik járnak ide?

Kik járnak hozzád?

Az átlag háziasszonytól a hírességekig – mindenki. Ez mindig így volt, már a szocializmus alatt is. Nem fogok neveket és beosztásokat mondani, de a legmagasabb rangú kommunista párfunkcionáriusok hozzám jártak. A mostani politikai élet nagy arcai is rendszeresen megfordulnak nálam. No jó, van, aki a titkárnőjét küldi, esetleg névtelenül, mobilon át igyekszik megtudni ezt-azt, de a többség megkeres személyesen. Jönnek azok is, akik hivatalosan nem hisznek, nem hihetnek mágiában, egyrészről az egyházi vezetők, másfelől a tudósok. Fel sem vetődik bennem, hogy közülük bárkit is a mágia oldalára állítsak – vagyunk itt elegen –, de előfordult már, hogy egy jókedvű napomon túlságosan meggyőzően hatottam egy fizikusra . Nehezen botorkált vissza a tudományához. Azóta vigyázok, hogy csak annyi bizalmat fakasszak a mágia iránt, amennyi a közvetlen munkához kell.

lefureszelt

"Tudod-e, milyen nehéz koncentrálni, ha valaki tíz centiről az arcodba hajolva szuszog? Ezért szedtem ki a szék lábát."


Előszobai varázslat

Csöngetek, ajtót nyitsz, és utána?

A dolog mindig ugyanúgy kezdődik. Te belépsz az ajtón, és amíg leülsz, én elmondom a betegségeidet, és konkrétan azt, hogy miért jöttél hozzám. Mert – teszem azt – ki akarnak rúgni a bankból, és te most egy másikat keresel. És mindig az a válasz, hogy igen. És az első találat után már jön magától a többi. Ha kölcsönös a szimpátia, és béke van közöttünk, akkor az egész nagyon könnyű, kellemes és vidám. Például ma beállított hozzám két hölgy. Az elsővel azonnal közöltem, hogy éppen megszűnőben van a munkahelye, ahol adóbevallásokat csinál parlamenti embereknek. A másikkal meg azt – „Te nem etted meg tegnap a barátnőd a pitéjét, amit pedig neked sütött.” – Mindketten nevettek, mert pontosan ez volt a helyzet.

Nyilas Misik

Hogyan szoktál bemutatkozni?

Nyilas Misi vagyok, tisztánlátó, jós.

A „Nyilas Misi” az a művészneved?

Nem, nekem valóban Nyilas Misi a nevem, pontosabban Nyilas Mihály. És mivel én húsból-vérből vagyok, az is mondhatom, én vagyok az igazi Nyilas Misi.
A neveteken kívül, van-e bármi hasonlóság közted és a regénybeli Nyilas Misi között?
Persze. Mindketten ugyanúgy törekszünk a Jóra. Isten egész életemben a jóért hajtott engem.

Életfirkantás

Mesélj az életedről!

Nem akarok az életemről beszélni! Legyen elég annyi, Kiskunhalasról származom. Négy és fél éves koromban meghalt az édesanyám. Hétévesen kezdtem jósolni, tizennégy éves korom óta élek ebből. 2000-ben kerültem fel Pestre. 2008-ben szerepeltem először az EZO.TV-ben.

Mindenütt az mondod, hogy te már hétéves korodtól tudatosan fejlesztgetted a képességeidet… De, hogyan fejlesztheti magát egy hétéves kiskölyök, amilyen te is voltál?

Lehet, hogy egy jóslásban tehetséges gyereknek nem is kell fejleszteni a képességeit. Ha azzal a hittel indítunk, hogy mindenre képesek vagyunk, akkor azonnal megtörténik a csoda. Így van ez majdnem mindenkivel, a felnőttekkel is. Az emberek túl hamar feladják. Ha hinnének magukban, és folyamatosan csinálnák, amit igazán szeretnek, bizonyára fejlődnének is. És fordítva, hiába minden gyakorlás, ha nincs mögötte a megingathatatlan hit. Ez a jóslásban is így van. Sokan mesélik nekem, hogy végig csinálták Franz Bardon* könyvéből az első három gyakorlatot, imaginációnál, amikor ki kell vetíteni a belső képet a falra, elbuknak.


(Franz Bardon Misi – és sok más jós – szellemi mestere.
Itt olvashatsz róla többet.)

Mindenkinek ugyanaz a titka

Mit keresnek nálad az emberek?

Azt, hogy igaz-e az, amit másoktól hallottak rólam. Hogy a Nyilas Misi jól beletrafál a dolgokba. Hogy tényleg látja a jövőt. Amúgy ez nem nehéz, mert az emberek hasonló sémák szerint élik az életüket. „Megcsal”, „Otthagyja a két gyerekünket egy húsz éves nőért” „Elválok”, „Felszámolják a cégemet”, „Attól tartok, ez valami súlyos betegség” – a háttérben mindig azonosak az élet jelentős dolgai.

Profiler

Csak magánemberek járnak hozzád, vagy vannak intézményes ügyfeleid is? Mondjuk, felkeresnek bizonyos szervezetek, esetleg hatóságok, hogy készíts jellemrajzot, profilt egy általuk homályosan ismert valakiről?

Persze, ezek mindennapos ügyek.

Akkor te egy „Profiler” vagy?

Ha neked így jobban tetszik… Annyi csak a különbség, hogy engem gyakran a felkeresnek a későbbi áldozatok és elkövetők is. Hajmeresztő történeteket tudnék neked mesélni egészen friss és nagy port felvert ügyekről, de hát nem adhatok ki senkit.

Nem kedvelt vendégek

Van olyan ember, akivel nem tudsz együtt dolgozni?

Persze. Az a típus, aki leül elém, és vigyorogva azt mondja – „Na, most találjad kifele, mire gondolok!” – Ilyenkor nagyon udvariasan kikísérem. Egészen őszinte leszek. Vannak emberek, akiket nem szeretném, ha hozzám járnának. Náluk igyekszem gyorsan lebőgni. Nem mondom el mit látok, igen, hazudok, hadd tartsanak ostobának. Nem kérek tőlük pénzt, de ne is lássam őket többé.

Kik járnak ide?

Előszobai varázslat

Nyilas Misik

Életfirkantás

Mindenkinek ugyanaz
a tika

Profiler

Nem kedvelt vendégek

back